Free cookie consent management tool by TermsFeed Jak správně vybrat barvu podlahy do rodinného domu? – RD STYL

Jak správně vybrat barvu podlahy do rodinného domu?

Datum článku: 28. 8. 2023 / Téma: Praktické rady

Výběr podlahy do rodinného domu je jedním z nejdůležitějších rozhodnutí při jeho zařizování. Barva podlahy významně ovlivňuje atmosféru místnosti a může vizuálně zvětšit či zmenšit prostor.

Kromě estetických hledisek je však důležité zvážit také praktické aspekty. Jak tedy vybrat ideální barvu podlahy? Zde je několik doporučení:

  1. Zvažte charakter prostoru: Světlé podlahy mohou vizuálně zvětšit prostor, zatímco tmavé dodají místnosti intimní a útulný charakter. Pokud máte menší místnost, může být vhodnější volit světlejší odstíny.
  2. Kombinujte s nábytkem a stěnami: Barva podlahy by měla dobře ladit s barvami nábytku a stěn. Pokud máte již vybraný nábytek, vezměte si vzorky materiálu či fotky, abyste mohli lépe posoudit, jak budou různé odstíny podlahy s nábytkem ladit.
  3. Uvažujte o světelných podmínkách: Pokud je místnost přirozeně tmavá, světlá podlaha může pomoci oživit prostor. Naopak, v místnosti s hodně přirozeným světlem může tmavá podlaha vytvořit příjemný kontrast.
  4. Praktická hlediska: Tmavé podlahy méně prozrazují špínu a poškrábání než světlé. Pokud máte doma malé děti či zvířata, mohla by tmavší podlaha být praktičtější volbou.
  5. Myslete na celkový styl domu: Moderní domy často vypadají skvěle s podlahami v neutrálních barvách, zatímco tradiční domy mohou lépe vyniknout s teplejšími tóny dřeva.
  6. Zkoumejte vzorky v reálném světle: Než se rozhodnete pro konkrétní odstín, získejte několik vzorků a prohlížejte je přímo v místnosti ve dne i večer. To vám pomůže lépe posoudit, jak se barva bude měnit v závislosti na světelných podmínkách.
  7. Rada od odborníků: Pokud si nejste jisti svým výběrem, neváhejte se obrátit na odborníky na podlahy či interiérový design. S jejich zkušenostmi vám mohou pomoci vybrat ideální barvu podlahy pro váš domov.

Výběr barvy podlahy je kombinací osobního vkusu, funkčnosti a designu. Před finálním rozhodnutím si dejte dostatek času na zvážení všech možností a vzpomeňte, že správně vybraná podlaha vám bude sloužit mnoho let.

Zaujal vás tento projekt? Napište nám!

info@rdstyl.cz
Úvod