Free cookie consent management tool by TermsFeed Pravý čas na získání hypotéky je právě teď! – RD STYL

Pravý čas na získání hypotéky je právě teď!

Datum článku: 3. 7. 2023 / Téma: Financování

Jednou z nejdůležitějších otázek, které si lidé kladou, když přemýšlejí o nákupu nemovitosti, je: „Je to ten pravý čas na získání hypotéky?“ Jsem tu, abych vám řekl, že dnešní situace na trhu naznačuje, že odpověď je „ANO“.

Jak je to možné? Důvod je jednoduchý – úrokové sazby se začínají po delší době vyvíjet směrem dolů. Po několika letech nárůstu sazeb jsme konečně dosáhli bodu, kdy se trend začíná obracet.

Proč je to důležité? Protože nižší úrokové sazby znamenají nižší měsíční splátky a celkové náklady na váš úvěr. To znamená, že můžete získat více nemovitosti za stejné peníze, nebo ušetřit peníze na stejné nemovitosti.

Ale pozor! I když nízké úrokové sazby jsou důležitým faktorem při rozhodování o hypotéce, je také důležité vzít v úvahu další faktory. Jaká je vaše finanční situace? Jaká je vaše schopnost splácet? Jak dlouho plánujete v nemovitosti bydlet?

Je také důležité mít na paměti, že úrokové sazby jsou pouze jednou složkou celkového nákladu hypotéky. Dalšími faktory jsou poplatky za zpracování úvěru, pojištění, daně a údržba nemovitosti.

Takže, pokud přemýšlíte o získání hypotéky, moje rada je jednoduchá: nečekejte! S úrokovými sazbami, které se vyvíjejí směrem dolů, je nyní ideální čas zahájit proces výběru a schvalování hypotéky. Ale nezapomeňte, že je vždy důležité posoudit celou situaci a udělat relevantní rozhodnutí.

Doufám, že tato rada vám pomůže při vašem rozhodování o hypotéce. Pokud se však rozhodnete, že se do tohoto „dobrodružství“ opravdu pustíte, tak doporučuji stavět se společností RD STYL, se kterou dlouhodobě spolupracujeme, a to již při financování rodinných domů na klíč nebo developerských projektů.

Přeji vám hodně štěstí!


S pozdravem,

Ing. Matěj Ščerba
finanční a pojišťovací specialista

Zaujal vás tento projekt? Napište nám!

info@rdstyl.cz
Úvod