Free cookie consent management tool by TermsFeed Hypotéky v roce 2024: Co nás čeká a nemine? – RD STYL

Hypotéky v roce 2024: Co nás čeká a nemine?

Datum článku: 18. 12. 2023 / Téma:

Stojíte na prahu roku 2024 a sny o vlastním bydlení jsou stále živější. Hypoteční trh se neustále vyvíjí a s ním se mění i podmínky pro získání vlastního domova.

aké změny nás čekají a jak se na ně připravit? Společně s odborníky z hypoindex.cz a s podporou firmy RD STYL, specialisty na kvalitní a moderní bydlení, vám přinášíme přehled toho, co by vám nemělo uniknout.

Předpověď úrokových sazeb: Nová éra dostupnějších hypoték? 

V roce 2023 jsme svědky průměrné úrokové sazby hypoték na úrovni 6,34 % p.a. Experti však pro rok 2024 věští pokles až k magické hranici 3 % p.a. Tento vývoj by mohl znamenat výrazné zlevnění hypoték a zároveň znovuobnovení zájmu o koupi nemovitostí. Nižší úrokové sazby zpřístupní hypotéky širšímu okruhu zájemců a mohou tak stimulovat realitní trh.

Nedostatek novostaveb: Stabilita cen či odklad výstavby?

Ačkoliv se úrokové sazby mohou zdát příznivější, stále zůstává otázkou dostupnost nových bytů. Nedostatek novostaveb může vést k udržení stabilních cen, což pro vás jako kupující znamená, že nyní je vhodná doba pro investici do kvalitního bydlení od RD STYL.

Refinancování hypoték: Co přinese novela zákona?

Novela zákona o spotřebitelském úvěru přináší změny v poplatcích za předčasné splacení úvěru během fixace. Toto opatření může ovlivnit vaše rozhodnutí o refinancování, proto je důležité sledovat nabídky na trhu a vybírat si s rozvahou. Vždy je dobré mít na paměti, že společnost RD STYL poskytuje komplexní poradenství i v oblasti financování vašeho nového domova.

Digitalizace a nové formy financování

V roce 2024 lze očekávat pokračování trendu digitalizace hypoték, což znamená jednodušší a rychlejší procesy pro získání úvěru. RD STYL jde s dobou a ve spolupráci s finančními institucemi nabízí inovativní řešení, která vám usnadní cestu k vlastnímu domovu.

Závěrem

Vstup do roku 2024 s sebou nese naděje na dostupnější hypotéky, stabilní ceny nemovitostí a nové možnosti financování. Při výběru správné hypotéky je klíčové zvážit všechny aspekty a nechat si poradit od odborníků. RD STYL je připraven vám nabídnout nejen kvalitní bydlení, ale i odborné poradenství, které vám pomůže najít optimální řešení pro financování vašeho nového domu.

Pro aktuální informace a novinky z hypotečního a realitního trhu sledujte hypoindex.cz a neváhejte kontaktovat RD STYL, vašeho partnera na cestě k vysněnému domovu.

Zaujal vás tento projekt? Napište nám!

info@rdstyl.cz
Úvod